Skip to main content

header sport

Sport

Chris Vos was als osteopaat verbonden aan het schaatsteam van DPA en Telfort.
 In het DPA en Telfort-schaatsteam zaten de volgende schaatsers Ids Postma, Gretha Smit, Bob de Jong, Jan Bos, Ralf v.d. Rijst, Tom Prinsen, Stefan Groothuis, Remco Olde Heuvel, Freddy Wennemars, Tim Roelofsen en trainster/coach Ingrid Paul. Als osteopaat was Chris Vos verantwoordelijk voor de behandeling van bovengenoemde schaatsers.

Halverwege jaren '90 was Chris Vos betrokken bij dameskernploeg schaatsen o.l.v.trainer/coach Ab Krook met o.a. Annamarie Thomas, Tonny de Jong, Carla Zijlstra en Barbara de Loor.

 

In de praktijk komen veel (top-)sporters uit verschillende takken van sport, zoals wielrennen, atletiek, schaatsen, voetbal, rugby, tennis, volleybal, basketbal, honkbal, kracht/vechtsport, zwemsport.

 

Musiceren is ook topsport. Musici hebben vaak klachten, omdat zij veel in dezelfde houding repeteren. Wij proberen de houding van de musicus te optimaliseren. Voor zangers geldt hetzelfde. Zij overbelasten vaak hun stembanden tijdens repetities en optredens. Door het verbeteren van de te hoge spanning in de keel, nek en middenrif (diafragma), kunnen wij een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van de stembanden.