Skip to main content

header baby

Indicaties baby/kind

 

- Buikklachten

- Verborgen reflux

- Huilbaby's

- KISS-syndroom/KIDD-syndroom

- Longklachten

- Motorische achterstand en andere ontwikkelingsproblemen

- Onregelmatige schedeltjes bij baby’s bijvoorbeeld ten gevolge van

  moeizame bevallingen

- Onrustige kinderen

- Slaapstoornissen

- Keel-, neus-, oorproblemen

- Slik en zuigproblemen

- Darmkrampjes

- Voorkeurshouding

Het strekt te ver alle aandoeningen c.q klachten te noemen: voor meer informatie kunt u telefonisch contact met mij opnemen of mij een e-mail sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Er zijn ook klachten die een osteopaat niet kan verhelpen. In dat geval zal ik dat met de ouders bespreken en hem of haar eventueel doorverwijzen naar een huisarts/kinderarts.

 

Casus huilbaby

De ouders kwamen met hun baby van twee maanden oud in de praktijk. De baby huilde vrijwel altijd als hij op zijn rug lag. De baby keek bij voorkeur naar links en de achterkant van zijn hoofdje was aan de linkerkant iets afgeplat. Als de baby op zijn buikje op de arm lag of op de buik van één van de ouders, huilde de baby niet en kon de baby de slaap wèl vatten. Tevens moest hij vaak overgeven (reflux). Na onderzoek bleek dat de eerste nekwervel niet goed naar rechts draaide.

Dit heeft als gevolg dat als de baby op zijn rug ligt het hoofdje en de nek een druk krijgen, die pijnlijk is voor de baby. Als hij op de buik ligt, heeft hij deze pijnlijke druk niet. Een oorzaak kan zijn dat er druk op een hersenzenuw (N. Vagus) komt, waardoor deze zenuw geïrriteerd raakt en de regulatie van het maagklepje verstoort (deze zenuw zorgt voor het open en dicht gaan van het maagklepje). Dit kan het spugen van de baby verklaren.

Na 2 behandelingen waren de klachten verholpen en kon de baby beter het hoofd draaien. Tevens spuugde de baby niet meer, wat aangeeft dat het maagklepje nu beter functioneert.